de rijke schooldag

maak kennis met de rijke schooldag!

Zoek je een school waar jouw kind graag naar toe gaat én zich tegelijkertijd rijk ontwikkelt?
Maak dan kennis met de Rijke Schooldag; het vernieuwende onderwijsconcept van IKC Het Kristal. We vertellen je er graag alles over. Kom gerust langs tijdens een van de maandelijkse informatiemomenten of maak meteen een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Je bent van harte welkom op onze tijdelijke locatie aan de Eulerlaan 49 in Dordrecht.

kom kennismaken
tijdens het OPen ikc

Eens per maand organiseren we een Open IKC om 10.00 uur. Tijdens een rondleiding door de school krijg je uitleg over ons vernieuwende onderwijsconcept: de Rijke Schooldag. Dit concept zorgt voor een unieke balans tussen inspanning en ontspanning. Je hoort ook hoe wij afwisseling bieden in onderwijsthema’s, bewegend leren, sport en gezondheid.

Tot slot krijg je nog een voorproefje van ons toekomstige schoolgebouw dat naar verwachting in de tweede helft van 2025 klaar zal zijn. Je bent van harte welkom!

rijke schooldag op dinsdag en donderdag

IKC Het Kristal is vanaf 1 januari 2024 gestart met Rijke Schooldagen op dinsdag en donderdag. Kinderen gaan dan van 08.30 uur tot 17.00 uur naar school in combinatie met buitenschoolse opvang. Op de Rijke Schooldag worden thema’s, lestijd, verrijking, speeltijd, ruimte, werkwijze en onderwijsteam afgewisseld. Er ontstaat balans tussen inspanning en ontspanning. Maandag, woensdag en vrijdag zijn normale schooldagen.

voordelen rijke schooldag

persoonlijke aandacht

Door een vast team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers is er meer persoonlijke aandacht. Jouw kind wordt gezien en is blijer.

vaardigheden

Kinderen doen niet alleen theoretische kennis op, maar ook vaardigheden die onmisbaar zijn voor hun toekomst.

rijke kennis

Door de soepele overgang van lessen en verrijkende activiteiten leren kinderen op een natuurlijke en doeltreffende manier.

enthousiaste kinderen

Kinderen ervaren het leren als een plezierige ontdekkingsreis, waarbij de grens tussen les en spel vervaagt.

gemak voor werkende ouders

Geen gedoe met extra opvang op de Rijke Schooldagen; Jouw kind is in goede handen bij ons.

voorbereiding op voortgezet onderwijs

Ons onderwijsconcept bereidt kinderen voor op het voortgezet onderwijs door de toepassing van verschillende profielen.

“Tijdens de Rijke Schooldag voel ik mij een 9!”

OVER IKC HET KRISTAL

IKC Het Kristal is een christelijke basisschool en kinderopvang. Wij bieden onderwijs, kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en vakantieopvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij zijn een warme en betrokken school waar kinderen zich veilig en gezien voelen. IKC Het Kristal geeft ieder kind rijke kennis en vaardigheden, een sociale houding en positieve herinneringen mee.

Scroll naar boven